klímatisztítás

A klímaberendezés zavartalan működéséhez és a lakótér belső higiéniájának fenntartásához elengedhetetlen a rendszeres klímatisztítás.

tovább olvasom

Sajnos sokak által elfogadott, hogy évente egyszer elég a légkondicionáló berendezéseket tisztítani.

      1. Ez sajnos nem igaz sőt, a nem szakszerű karbantartás súlyos egészségkárosodáshoz vezethet.
      2. A berendezés élettartama jelentősen csökken, a villanyszámla erősen növekszik.

Nem csak a szűrőket kell tisztítani, hanem a bel- és kültéri egységet is. Amennyiben nem teljeskörű a tisztítás akkor a készülék gomba és penészteleppé változik, és sajnos ezt a szennyezett levegőt fogja belélegezni, és különböző léguti panaszoktól fog szenvedni. (Legionella, Aspergilliózis gombás fertőzés)

Ha a kültéri egységet nem szakszerűen tisztitják, abban az esetben  az áramfogyasztás akár 30% -al is magasabb lehet. Extrém esetekben a hűtési, és fűtési teljesítmény jelentősen csökkenhet, ez a készülék idő előtti meghibásodásához vezethet.

Miért kell tisztítani a légkondicionálót ?

A por lerakódik a hűtőbordákra, majd nedves lesz, mivel a légkondicionálók kondenzálják a vizet a levegőből. A nedves por nagyon jó táptalaj a penészgombák és baktériumok növekedéséhez. Egészségügyi szempontból nem elhanyagolható, hogy a légkondicionálók rendszeres tisztítása javíthatja családja egészségét, távol tarthatja a betegségeket, allergiás tüneteket, megbetegedéseket.

A tisztítás költségán nem szabad spórolni, mert nemcsak a klímánkat de saját és családunk egészségét is könnyen veszélybe sodorhatjuk.

Soha ne próbáljuk meg magunk tisztítani a klímánkat! A klímaszerelő szakemberek ugyanis speciális eszközöket használnak a tisztításra, amelyek nehezen és csak a jogosultak számára beszerezhetőek. Másrészt pedig csak ők tudják pontosan mire kell odafigyelni a művelet során.

A klímaszerelők a karbantartás során nemcsak a tisztítást végzik el hanem ellenőrzik a készülék működési paramétereit is, mint például a nyomás értékét. Ezen paraméterek vizsgálata szintén nagyon fontos a megfelelő működéshez.

A klímák éves kétszeri karbantartása és tisztítása rendkívül fontos mind a berendezések, mind az egészségünk szempontjából.

SZERETNE KLÍMATISZTÍTÁST?